BYGDE PROBLEM (Malene Larsen Gaino) hits
Forsiden Bilder Facebook Instagram

7

BYGDE PROBLEM

Vel, nå har jeg noe å fortelle spesielt folk i Kautokeino som har hundene LØSE! Jeg overdriver ikke, HVER gang vi er på tur blir vi angrepet av løshunder. Nå er jeg møkka lei og irritert!

Her en dag var jeg og Prince på tur, tilfeldigvis sto politiet langs veien og hadde fartskontroll. Merkelig nok hadde jeg tenkt å ringe politiet den samme dagen for å høre hvor mye de jobber med løshundproblematikken her i bygda.

En stund var folk flinke til å ha hundene fast i bånd, men nå ser de ut til å ha blitt sløve til det - igjen! Politimannen kunne innrømme at de ikke hadde prioritert det så masse og spurte hvor det er mest løshunder. Jeg svarte på strekningen mellom hovedveien og Gamasneaskin og veien til Bredbuktnes.

Politiets tips var å ta hundene fast, så ringe politiet for å be de hente hunden(e). Eller ringe 02800 og si ifra.


Det er ok å ha hunden løs når du er i skog og mark. Hvor hunden ikke er til plage for andre.

Etter å ha snakket ferdig med politimannen gikk vi videre. Gjett hva som kom da vi hadde gått ca 70 meter? Jo, en løshund kom og angrep oss.

Jeg har alltid tenkt og sagt at det ikke burde gå utover hundene, men eierne som lar hundene gå løse! Men nå er jeg faktisk så drit lei at jeg ikke orker å tenke på hvem som har ansvaret for det, heller ikke konsekvensene. Nå er jeg faktisk så lei at jeg skulle ønske en tulling kom og skjøt bort alle løshundene! NEI, jeg kødder ikke!


Rart de ikke er redd for at hundene blir påkjørt, jeg vil ikke at min Prince skal bli skadet eller være til plage for andre.

Uansett.. Da vi hadde kommet oss til Coop møtte jeg den samme politimannen igjen. Han sa til meg: "Merkelig rart, ett minutt etter at du hadde gått kom en løshund. Jeg fanget den.". Du kan tro jeg ble glad! Jeg takket han og sa jeg håpet de ville jobbe mer med å ta løshunder.

Så til dere som har hundene løse, dere må jeg bare fortelle par ting..

Dere er egoistiske og late! Deres latskap er ett HELVETE for oss som faktisk vil gå og sykle i fred! Jeg kan ikke sykle i fred med Prince, uten å bli angrepet. Har flere gang nesten tippet med sykkelen. Jeg er drit lei deres egoisme. Håper virkelig deres hunder blir fanget om dere ikke kan ha hunden fast!


Du har faktisk ett ansvar som hundeeier, men det vet visst ikke alle.

Jeg har allerede ett bur som jeg kan fange løshundene i! De blir sendt DIREKTE til Holmen hundesenter! De som har hundene løse skulle ikke fått lov til å ha hunder. Om de er gjetehund eller ikke det driiiiiiiiter jeg i!

Merkelig at det ikke er slik på andre plasser. Er dette en "samisk ukultur"?

BTW CREDS til de som faktisk har hundene i bånd eller hundegård! • Marit Aina Skum
  13.06.2011 kl.17:32
  Helt enig, i Masi er det masse løshunder! Blir så irritert. Vi har hunden i hundegårdet. Engang ble jeg angrepet av en hund, som bet meg. Politiene må vell også komme hit en tur. :p
  13.06.2011 kl.17:44
  Jeg er såååå enig. Tør ikke å gå tur med hundene i Kjok eller Kauto, blir alltid angrepet av en stygg løshund.
  M
  13.06.2011 kl.18:15
  Min hund ble angrepet av to løshunder mens han stod ute fast i bånd utafor huset. Det endte opp med avrevet øre og skrubbsår over hele kroppen. En dyr affære til veterinæren pluss en evigvarende nabofeide fordi vi anmeldte hundeeieran.
  13.06.2011 kl.20:24
  Skjønner at du blir irritert ja!
  Amii
  13.06.2011 kl.20:31
  har opplevd å møte løshundene, ikke nokk med at de angriper deg når du går vanlig tur, men faktisk når du kjører bil også !

  Jeg kan også si at det er mange andre rundt om i landet som BURDE bli flinkere til å ta vare på dyrene de anskaffer seg.. de har ett ansvar ! Deres latskap er et problem , det er jeg helt enig i !
  NoT
  14.06.2011 kl.12:06
  Revolver er tingen!
  14.06.2011 kl.15:24
  Marit Aina Skum: Huff, håper jeg aldri blir bitt :-O

  Anne: Huff, det er grusomt!!

  M: Det er jo idioti! Da synes jeg bare se kan være sure og grinete!

  Anniken og Sandra: Jepps, så sykt også!

  Amii: Ja, faktisk det er sant! Jepp, klart de har ett ansvar!

  NoT: Fyr løs.. Hehe  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Malene

  Tobarnsmor. Gift. Journalist. Velkommen til bloggen med det rare i! (Har tatt en pause fra bloggingen)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde