NOEN MÅ VEL BLI DREPT (Malene Larsen Gaino) hits
Forsiden Bilder Facebook Instagram

0

NOEN MÅ VEL BLI DREPT

Hei.

Ville bare dele en tanke med dere, som jeg har tenkt på en stund nå. Og nesten fikk oppleve.

Like før jul, hentet jeg EM hjem. Da hadde jeg ferie og jeg trillet EM til og fra barnehagen, nesten hver dag. Dette var siste dagen for EM i barnehagen i 2014, 19. desember.

De som bor i Kautokeino vet hvilken sving jeg snakker om, når jeg sier "den skarpe svingen før du kommer til Sokkisletta". Det er akkurat den svingen som er i tankene.For i den svingen, den dagen, kunne vi blitt drept. Men så hadde vi (heldigvis) så flaks at vår dag ikke var kommet, akkurat da.

Og her er opplevelsen vi hadde....

Det var mørkt ute da vi gikk hjemover og det er ikke gatelys i område. Vi hadde massevis av refleks på oss og jeg hadde til og med hodelykt på hode.

I det vi skulle begynne å passere svingen kommer det to biler bak oss og en bil i mot oss.

Jeg ser lysene til bilen som kommer i mot, gjennom "skogen" som sperrer for god sikt i svingen. Jeg ser at bilen har høy fart og at den ikke slakker.

Jeg ser bakover, den fremste bilen har gått ned på farta.

Jeg ser fram igjen, bilen kommer mot oss i en helsikens fart. Jeg står i ro, drar vogna mot brøytekanten og vurderer om jeg skal hive/tippe vogna ut i grøfta. Vogna er såpass tung at den ikke bare er å "hive". Før jeg rekker å tenke så mye mer er bilen 10 meter framfor oss.

HELDIGVIS hadde bilene bak oss STOPPET HELT! Og møtende bil "gled" mellom oss og bilen som hadde stoppet, i stor fart.

Jeg MÅ bare takke Gud for at det finnes slike folk, som den personen som kjørte den eldre hvite Mercedesen, som hadde stoppen helt opp. Hadde det ikke vært for en så klok sjåfør så hadde vi sikkert blitt påkjørt.

Så tanken jeg vil dele med dere, som jeg tenker hver gang, hver dag, jeg passerer den svingen er:

Noen må vel bli påkjørt og drept før det gjøres noe med den svingen eller veien. Det må vel ende på samme vis, som på andre siden av bygda. At en med barnevogn må bli påkjørt og drept, før vi får gang -og sykkelvei.

Når jeg tenker tilbake på dette, takker jeg Gud for at vi ikke ble påkjørt og for at du som kjørte den hvite Merca var så klok.

Og til opplysning, siden den dagen har jeg ikke trillet tur.........


 • Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Malene

  Tobarnsmor. Gift. Journalist. Velkommen til bloggen med det rare i! (Har tatt en pause fra bloggingen)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde