KANDIDATER TIL LUKSUSFELLEN (Malene Larsen Gaino) hits
Forsiden Bilder Facebook Instagram

1

KANDIDATER TIL LUKSUSFELLEN

Hei dere!

Begge to, jeg og AJH, visste at vi bruker unødvendig masse penger på mat i måneden. i midten av mai ble enige om å ta vare på alle kvitteringer vi bruker på matvarer.

Resultatet sjokkerte oss egentlig ikke.

 

Dere ser det jo, 9714,13 kroner har vi brukt på mat siden midten av mai omtrent.

Vi er sparsommelige, men ikke på mat. Vi tenker å bli det da, ikke på den måten at vi ikke skal spise godt. Planen er som følge å handle mer økonomisk og ikke kjøpe mat som uansett ikke blir spist.

Eller her er det ikke bare snakk om matvarer, men dagligvarer også. Vi bruker ikke masse penger på godteri, bare så det er sagt.

Jeg overdrev kanskje litt i overskrifta, vi er ikke Luksusfelle kandidater av den grunn. Men vi skal prøve ut et prosjektet, som jeg vil kalle "Spar penger, handle riktig".

Vi skal fra juli av ta ut 2500 kroner hver, legge det i en felles pengbok. Dermed skal vi prøve å handle for maks 5000 kroner på en måned. Og vi skal (prøve å) bare handle en gang i uka og da skal man handle inn for hele uka.

Bakgrunnen for dette prosjektet er ikke bare for å spare penger, meeeen.. Vi kaster altfor masse mat! Dette er altså et tiltak på å få slutt på all matkastingen.

Blir spennende å se resultatet i slutten av juli og om vi klarer oss innenfor budsjettet. Litt morsomt med slike hverdagsprosjekter :-)

Har noen av dere noen gang regnet ut hvor mye dere faktisk bruker på mat/dagligvarer i måneden? Kanskje noen av dere har gjort lignende prosjekter? Eller hva er deres beste råd for å ikke kaste mat?

Og et spørsmål til: synes dere det er mye, for en familie på 3, å bruke 5000 kroner på dagligvarer i måneden? Burde prosjektet heller ha en maks sum på 4000 kroner? • Kristina
  26.06.2015 kl.10:39
  Syns ikke d e så mye. Æ bruker ca 2000 i måneden, sia æ kjøpe kun ferske grønnsaker og ikke spiser farseprodukter(kun rent kjøtt ). :)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Malene

  Tobarnsmor. Gift. Journalist. Velkommen til bloggen med det rare i! (Har tatt en pause fra bloggingen)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde