Malene Larsen Gaino - "Vær mot andre, slik du vil andre skal være mot deg" hits
Forsiden Fotoalbum Lille vakre EM Instagram

12

Hei.

Huset er stille og rolig igjen etter noen hektiske dager med konfirmasjonsgjester (min søster Elin ble konfirmert i går). AJH og EM sitter i stua og koser seg. Jeg derimot har for engangsskyld tatt kaffekoppen med meg på datarommet. Bestemte meg for å oppdatere bloggen og det er vel kanskje på tide(?).

Jeg har jo faktisk ikke sluttet å blogge, selv om jeg er vanvittig elendig til å oppdatere bloggen for tiden, men det har vel med prioriteringer å gjøre. Når EM sover så vil jeg jo slappe av eller gjøre ting jeg ellers ikke har tid til.

Men siden sist.... På torsdag ble Eva Malén hele 5 måneder gammel. Hurra!

Min lille vakre datter er det absolutt dyreste jeg har <3 Jeg er så forelsket og stolt.

Nå skal jeg faktisk ikke bare skrive om hva vi har gjort i det siste og slikt. Tenkte å ta meg tid til å skrive ett innlegg med mening - min mening.

Say what?!? Ja, det stemmer. For jeg leste nemlig en artikkel på Babyverden om det at barn nå til dags har en fri flyt av materielle goder, som iPad, mobiltelefoner og nok leker til å kunne starte en egen lekebutikk. Men babyer, de skal på død og liv ikke skjemmes bort.

(Link til artikkelen finner du her --> Ja til bortskjemte babyer, nei til bortskjemte drittunger!)

Artikkelforfatteren skriver om et tema som jeg tror treffer mange småbarnsforeldre. Spesielt de som er førstegangs. 

"Nei, dere må ikke ødelegge ungen!", "Dere må ikke bortskjemme ungen slik.", "hvis dere bærer på henne hele tiden så blir hun bortskjemt." eller "la henne nå bare gråte litt, det har hun godt av." - slike ting har jeg hørt mange ganger nå. MÅ bare presisere; meningen er ikke å kritisere, skjelle ut eller være frekk mot disse som har sagt dette til meg, men jeg følte meg så truffet av dette innlegget at det fortjente en omtale. Og jeg prøver heller ikke å være egenrådig, jeg ønsker kun å få fram min mening.

Ingressen introduserer artikkelen godt og kort. Budskapet kommer helt klart fram;

"Går det an da? Å skjemme bort en liten baby? En baby som kun kjenner de mest grunnleggende behovene som ligger i mennesket. Mat, stell, søvn og nærhet.", slik lyder en del av ingressen.

Vel.... Går det da an å skjemme bort en liten baby som kun kjenner de mest grunnleggende behovene? Nei, det tror jeg ikke.

Hver enkelt forelder kan gjennom barnets gråt vite hva barnet vil og trenger. At andre ber meg la mitt barn ligge å gråte bare av prinsipp, er egentlig litt hjerteskjærende.

EM er som alle andre barn kontaktsøkende. Hvorfor i all verden skulle jeg ikke ta opp mitt barn, som gjennom det eneste hun kan - GRÅT, roper etter meg?

I et avsnitt spør forfatteren hvorfor barnet hennes skal måtte skrike og hvorfor hun ikke skal møte barnet, når barnet forteller henne, på den eneste måten hun kan, at hun trenger henne? Og jeg er helt enig. Med gråt roper mitt barn på meg. Jeg vil ikke la henne ligge å gråte bare av prinsipp, fordi hun ikke skal bli bortskjemt - bortskjemt på trygghet, nærhet og kjærlighet.

Jeg vil isåfall skjemme henne bort! Jeg er her for å gi henne den omsorg, trøst, nærhet, kjærlighet, stell, mat og hva hun nå enn måtte trenge.

Jeg vil runde det hele av med noen ord som har satt seg dypt i mitt hjerte. Det ordene fulgte med en blomsterbukett vi fikk da vi lå på barselavdelinga, blomstene og kortet som fulgte med var fra mamma, pappa, bror og søster.

"Gi henne det beste i livet - kjærlighet <3", og det lover jeg å gjøre.
 

 • Malene

  27 år. Samboer. Mor. Journalist. Velkommen til bloggen med det rare i. (Har tatt en pause fra bloggingen)

  Instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde