Malene Larsen Gaino - "Vær mot andre, slik du vil andre skal være mot deg" hits
Forsiden Fotoalbum Lille vakre EM Instagram

1

Hei dere!

Begge to, jeg og AJH, visste at vi bruker unødvendig masse penger på mat i måneden. i midten av mai ble enige om å ta vare på alle kvitteringer vi bruker på matvarer.

Resultatet sjokkerte oss egentlig ikke.

 

Dere ser det jo, 9714,13 kroner har vi brukt på mat siden midten av mai omtrent.

Vi er sparsommelige, men ikke på mat. Vi tenker å bli det da, ikke på den måten at vi ikke skal spise godt. Planen er som følge å handle mer økonomisk og ikke kjøpe mat som uansett ikke blir spist.

Eller her er det ikke bare snakk om matvarer, men dagligvarer også. Vi bruker ikke masse penger på godteri, bare så det er sagt.

Jeg overdrev kanskje litt i overskrifta, vi er ikke Luksusfelle kandidater av den grunn. Men vi skal prøve ut et prosjektet, som jeg vil kalle "Spar penger, handle riktig".

Vi skal fra juli av ta ut 2500 kroner hver, legge det i en felles pengbok. Dermed skal vi prøve å handle for maks 5000 kroner på en måned. Og vi skal (prøve å) bare handle en gang i uka og da skal man handle inn for hele uka.

Bakgrunnen for dette prosjektet er ikke bare for å spare penger, meeeen.. Vi kaster altfor masse mat! Dette er altså et tiltak på å få slutt på all matkastingen.

Blir spennende å se resultatet i slutten av juli og om vi klarer oss innenfor budsjettet. Litt morsomt med slike hverdagsprosjekter :-)

Har noen av dere noen gang regnet ut hvor mye dere faktisk bruker på mat/dagligvarer i måneden? Kanskje noen av dere har gjort lignende prosjekter? Eller hva er deres beste råd for å ikke kaste mat?

Og et spørsmål til: synes dere det er mye, for en familie på 3, å bruke 5000 kroner på dagligvarer i måneden? Burde prosjektet heller ha en maks sum på 4000 kroner?

 • 0

  Hei dere.

  De siste to ukene har vi malt huset utvendig. Jeg tok tidlig ferie i år, akkurat for å male huset FØR mygga kommer!

  Av og til tenker jeg at jeg faktisk liker å male (ikke bli frustert nå AHJ, kommer sikkert ikke noen store maleprosjekter i nærmeste framtid ;-)).

  Jeg tror at jeg liker å male fordi at jeg ser resulteter med engang.

  Og jeg er ganske fornøyd, må jeg si.

  Hva vi de malt da, tenker dere?

  Her ser dere før:

  Og her etter:

  Vi har malt veggene, for de trengte noen strøk. Og så har vi malt mørk farge på lister og vindbord. Skal også male hjørnebordene i den samme mørke fargen.

  Vi har også malt ytterdørene på huset og garasjen.

  Når vi er helt ferdige, så skal dere få se noen bedre før og etter bilder :-)

  (Blogger via mobil, dermed kan det være skrivefekl).

 • 1

  Wihu! Sommeren nærmer seg!

  Bare noen bilder fra min tur til barnehagen :-)

 • Malene

  27 år. Samboer. Mor. Journalist. Velkommen til bloggen med det rare i. (Har tatt en pause fra bloggingen)

  Instagram

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde